Terug naar overzicht

Uitverkoop en opruiming Etten-Leur

Medewerkers en docenten van de locatie in Etten-Leur houden momenteel een grote schoonmaak. Laden, kasten en bureaus, alles wordt uitgemest.

De ruimte in Breda waarnaar het labonderwijs in januari verhuist is een stuk kleiner dan in Etten-Leur. En dat betekent opruimen, zegt locatiebeheerder Bert Thielen. Docenten en medewerkers mogen één bureau en één kast met inhoud meenemen. ‘Voor mij betekent dat bijvoorbeeld dat ik zeven kasten moet opruimen.’ In het gebouw staat een grote container waarin al het papierwerk kan worden gegooid.
Momenteel wordt ook uitgezocht welke apparatuur en meubels naar Breda moeten verhuizen. Een groot deel van de inventaris van het Etten-Leurse gebouw gaat niet mee naar Breda. ‘We gaan van 5000 vierkante meter naar 1000 vierkante meter laboratorium.’
Een deel van de apparatuur is verouderd. Wie er nog iets in ziet mag het voor een klein bedrag kopen, anders gaat het naar de sloop. Voor derde wereldlanden zijn de spullen volgens Thielen veelal onbruikbaar. ‘Je kunt oude apparatuur niet zomaar naar ontwikkelingslanden brengen. Als ze het niet gebruiken, omdat bijvoorbeeld kennis of infrastructuur ontbreekt is dat zonde van al die moeite.’
Een groot aantal zuurkasten en laboratoriumtafels wordt eind januari in de uitverkoop gedaan. ‘We kijken eerst wat we zelf in Breda nodig hebben. Daarna kunnen medewerkers en studenten of zogehete opkopers het kopen.’ In november of december kunnen belangstellenden overtollig meubilair als bureaus, stoelen of kasten tegen een zacht prijsje kopen. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?