Terug naar overzicht

Wetswijziging huursubsidie kamerbewoners weggestemd

Minister Dekker van Ruimtelijke Ordening hoeft de huursubsidie voor studenten nog niet in te voeren. GroenLinks probeerde deze week een wetswijziging door te drukken, maar daar is geen meerderheid voor.
Eerder dit jaar riepen alle honderdvijftig leden van de Tweede Kamer de regering in een motie op om subsidie voor ‘niet zelfstandige woonruimtes’ mogelijk te maken. Toenmalig minister Henk Kamp legde de wens van de volksvertegenwoordiging naast zich neer: de wijziging zou te complex zijn en te duur.
Zijn opvolger Sybilla Dekker herhaalde vorige week het standpunt van Kamp. Gisteren kwam een amendement van GroenLinks in stemming waarin de strekking van de kamerbreed aanvaarde motie opnieuw werd verwoord, nu echter als wetswijziging. Daarvoor was geen meerderheid te vinden. Met name de rechts georiënteerde partijen gunnen de minister nu meer tijd. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?