Terug naar overzicht

Bekostigingsregels voorlopig nog lek

Ook komend jaar zullen de hogescholen het moeten stellen zonder duidelijke wet- en regelgeving voor het opstrijken van overheidssubsidie.
Vanwege alle commotie rond de zogeheten ‘hbo-fraude’ beloofde staatssecretaris Nijs de Tweede Kamer in april nog om snel de gaten in de wet- en regelgeving te dichten. In het nieuwe collegejaar zou de klus zijn geklaard. Maar vanwege de noodzakelijke procedures gaat dat niet, schrijft de staatssecretaris nu aan de Kamer.
Daardoor moet de sector het voorlopig stellen zonder een regeling voor niet-erkende opleidingen, die via stappen toch kunnen leiden tot een echt hbo-diploma. Onder de huidige regelgeving mag een hogeschool daar geen geld voor vangen, oordeelde de commissie Schutte in juni. De commissie vindt dat er snel een regeling voor moet komen, omdat aan dit soort verkorte opleidingen veel behoefte is. (PH/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?