Terug naar overzicht

Naam ministerie verandert ook

Ook het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen krijgt een nieuwe naam. Anders dan bij de Stichting Brabantse Hogescholen is de verandering daar met het blote oog nauwelijks waarneembaar.
Maandag a.s., 1 september, gaat de knop in Zoetermeer om. De naam wordt dan: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Punt. Zonder ‘pen’dus. Dat scheelt drie letters. Maar daar blijft het niet bij. De afkorting verandert van ‘OC&W’ in ‘OCW’.
Vanwaar deze tussentijdse omwenteling? Een woordvoerder verzekert dat we er niets inhoudelijks achter moeten zoeken. Het is een cosmetische aanpassing in een ‘huisstijltraject dat al geruime tijd loopt’. Het idee was namelijk, dat het ministerie een nieuwe uitstraling moest krijgen bij de verhuizing van Zoetermeer naar Den Haag. Dat gaat in oktober gebeuren.
Dat meervoudelijk ‘Wetenschappen’ werd achterhaald gevonden. ‘Wetenschap’ is even duidelijk als ‘Onderwijs’en ‘Cultuur’. En het &-tekentje in de afkorting plaatste de Wetenschappen ook nog eens zo apart. ‘Nu zijn het drie gelijkwaardige onderdelen in de naam’, aldus de woorvoerder.
En als bij een volgend kabinet, de portefeuilles weer eens worden herverdeeld en de namen van de minsiteries veranderen? ‘Dat is afgelopen keer aan de orde geweest, maar het is niet doorgegaan. Maar gebeurt er zoiets, ja, dan komt er weer een nieuw huisstijltraject.’ (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?