Terug naar overzicht

Foto’s van oud-kunststudenten in etalage Bijenkorf

Tien afstudeerwerken van oud-studenten tweede fase Fotografie van de Academie St. Joost sieren sinds kort de etalage van de Bijenkorf in Breda.

De expositie is een onderdeel van Breda Photo, het grootschalige fotofestival dat van 20 september tot en met 19 oktober duurt. Op meer dan veertig locaties in Breda zijn tijdens het festival vrijwel alle vormen van fotografie vertegenwoordigd.
Kim Wolters, die afgelopen juni is afgestudeerd aan de Bredase kunstacademie maakte een selectie van de ingezonden foto’s. ‘De foto’s moesten wel bij het imago van de Bijenkorf passen’, zegt Wolters. ‘Ze hoefden niet modieus te zijn en ze moesten iets met mensen te maken hebben, maar het mocht niet al te moeilijke kunst zijn.’ De Bijenkorf zelf had geen inspraak in de selectie.
Aan de expositie is een wedstrijd verbonden. Bezoekers mochten op 6 en 7 september foto’s in de Bijenkorf Breda maken. Tot 28 september kunnen deelnemers een foto inleveren. Deelnemers maken kans op één van de tien foto’s uit de etalage. Prijswinnaars krijgen voor 19 oktober bericht. Wolters hoopt dat de fotografen zelf de foto’s bij de prijswinnaars thuis mogen ophangen. ‘Ik ben wel benieuwd in wat voor huis mijn foto komt te hangen.’ (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?