Terug naar overzicht

Rapport Vermeend aangepast: LSVb blijft aan boord

De commissie Vermeend is het gisteren eens geworden over aanpassingen in het eindadvies over studiefinanciering. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is tevreden over de toezeggingen en stapt niet op zoals ze eerst had gedreigd.
Volgens de LSVb is voorzitter Willem Vermeend (PvdA) door de bocht gegaan voor het dreigement van de bond. ‘Hij heeft toegezegd om de conclusie van het rapport te schrappen en alle opmerkingen die de LSVb suggestief vond eruit te halen. Een expert van buiten de commissie zal een deugdelijke methodologie ontwikkelen.’
Vermeend zou ook hebben toegezegd om omstreden zaken als collegegelddifferentiatie en vraagfinanciering, waar de politiek nog geen besluit over heeft genomen, niet meer in het rapport te betrekken. Door interne strubbelingen is het onzeker geworden of het rapport op tijd zal verschijnen, dat wil zeggen voordat de onderwijsbegroting door de Tweede Kamer behandeld wordt. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?