Terug naar overzicht

Studentensport breidt zich uit

Wie altijd al heeft willen leren golfen, maar het te duur vindt, kan binnenkort via de studentensportvereniging LVS in Den Bosch een flinke korting krijgen op het golfvaardigheidsbewijs.
Studenten en medewerkers met een sportkaart kunnen het bewijs halen voor 317,50 euro. Daarvoor krijgen ze onder meer twintig lessen van vijftig minuten, materiaalhuur, een half jaar lang onbeperkt trainen, twee theorielessen en een examen. Normaal zou dat bewijs 485 euro kosten.
De LVS wil studenten meer verschillende sporten gaan aanbieden. Capoeira en golf zijn enkele van de nieuwe cursussen die ze sinds dit schooljaar aanbieden. Kersverse coördinator Dave Suurs hoopt dat daar nog bijkomen: tennis, paardrijden, boksen, poolen, squashen, spinning en poweryoga. Ook hoopt Suurs geregeld te krijgen dat studenten korting krijgen op een saunabezoek. ‘We zijn over deze sporten nog in onderhandeling.’
Bij de meeste nieuwe sporten – uitgezonderd poweryoga en waarschijnlijk boksen – gaat het om kortingdeals zoals de golfcursus, die extern worden gegeven. Studenten die zo’n sport willen volgen, krijgen korting op vertoon van een golfkaart. ‘Capoeira valt al onder de sportkaart. De eerste acht introductielessen worden gewoon hier gegeven. Die zijn dus gratis. Wie verder wil, kan korting krijgen op vertoon van de golfkaart.’

Met het aanbieden van de nieuwe cursussen, hoopt de LVS meer studenten te bereiken. Ook wil de studentensportvereniging de website updaten en beter bereikbaar zijn. ‘Dat laatste lukt nu al aardig’, meent Suurs. ‘We zijn op vaste tijden geopend van 10 tot 15 uur en hebben hier een mooie locatie. Vanuit de ingang de trap af naar beneden, links of rechts maakt niet uit, en je ziet ons meteen.’
In de toekomst moet die bereikbaarheid zelfs nog beter worden, denkt Suurs. ‘Wellicht krijgen we dan een plek naast de receptie als een soort studentenbalie, geïntegreerd met studentenverenigingen en dergelijke. Maar dat is echt toekomstmuziek.’ (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?