Terug naar overzicht

Computerstoring treft Hogeschool Brabant

Het computernetwerk van de Hogeschool Brabant heeft vandaag grotendeels platgelegen. Alle locaties van de Hogeschool in Breda, Tilburg en Etten-Leur ondervonden grote hinder van de storing.
Ingrid Bogaerts, medewerkster van de helpdesk: ‘Er zijn verschillende oorzaken voor het uitvallen van het netwerk. De computers in de A-toren van de locatie aan de Hogeschoollaan zijn getroffen door een virus. Niemand kan meer op die computers inloggen. Op alle andere computers aan de overige locaties van de Hogeschool Brabant kan wel ingelogd worden, maar daar zijn andere technische storingen.’
Eugenie van Dijk, medewerkster van de mediatheek aan de Hogeschoollaan: ‘Het begon vanmorgen toen er een meisje naar me toe kwam omdat ze niet meer op internet kon. Nadat ze de computer opnieuw had opgestart, kon zij zich helemaal niet meer inloggen. Kort daarna kregen we nog veel meer meldingen van mensen die problemen hadden met de computers. Omstreeks elf uur begonnen de computers weer te werken, maar sommige programma’s deden het nog steeds niet.’
Een receptioniste van de Lovensdijkstraat: ‘Om negen uur vanmorgen begon het. Iedere vijf minuten hielden de computers er mee op, kort daarna deden ze het even weer. Zo gaat het de hele dag al. Sommige medewerkers zijn naar huis gegaan, omdat ze niet kunnen werken.’
Ingrid Bogaerts: We zijn druk bezig met het verhelpen van alle problemen, maar wanneer het opgelost is, valt moeilijk te zeggen. We weten niet precies waar de oorzaak ligt. Iedere keer als we denken dat de storing verholpen is, valt er weer iets anders uit.’ (RvO)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?