Terug naar overzicht

Betrokkenheid bij plan huisvesting kunstacademie

De medezeggenschapsraad moet betrokken worden bij de plannen van de huisvesting voor de Bossche kunstacademie. Dat zei Paul Veroude, voorzitter van de medezeggenschapsraad van beide kunstacademies gisteren tijdens de vergadering.
‘Het proces is nu niet inzichtelijk. Ik ben benieuwd naar de keuzes die de directie gaat maken.’
De directie van de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost gaat in opdracht van de Raad van Bestuur de visie van de kunstacademie ten aanzien van de ontwikkelingen in het onderwijsaanbod, het verzorgen van onderwijs op twee locaties en de kwaliteit van de gebouwen formuleren. Dat rapport moet begin december op tafel liggen.
Veroude heeft er begrip voor dat de directie tijd nodig heeft om een plan te maken, maar vindt dat op een gegeven moment een aantal leden van de medezeggenschapsraad erbij moeten worden betrokken. ‘Er komt een nieuw gebouw voor alle studenten en medewerkers. Het moet dus wel goed passen bij het onderwijs.’ Veroude is de mening toegedaan dat alleen door betrokkenheid van de leden, gekeken kan worden of de directie de juiste keuzes maakt. ’(CB)

Lees voor meer informatie over de huisvesting van de Bossche kunstacademie, de papieren krant op donderdag 13 november

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?