Terug naar overzicht

Beyerdlezing door K. Schippers

De schrijver en kunstbeschouwer K. Schippers verzorgt op zondag 23 november de Beyerdlezing in Breda. Het thema: ‘De relatie tussen tekst en beeld.’
De Beyerdlezing is een initiatief van de vereniging Vrienden van De Beyerd: jaarlijks wordt een gastspreker van nationale of internationale allure uitgenodigd. De lezing van Schippers vindt plaats in het kader van de tentoonstelling ‘Boymans in Breda – van Manet tot Sarah Lucas’. Die expositie is samengesteld aan de hand van thema: relatie tekst-beeld.
K. Schippers’ kunstbeschouwende essays verschijnen onder meer in NRC-Handelsblad. Hij schrijft poëzie, verhalen en romans. ‘Beweegredenen’, ‘Bewijsmateriaal’, ‘Eerste indrukken’ en ‘Een liefde in 1947’ behoren tot zijn bekendste werken. Hij is een kenner van de Dada-beweging en van het werk van Theo van Doesburg. In de jaren zestig was hij mede-oprichter van het literaire tijdschrift Rabarber. In 1996 ontving Schippers de P.C. Hooftprijs voor beschouwend proza en in 1997 de Pierre Bayle-prijs voor kunstkritiek. (FG)

Beyerd-lezing: zondag 23 november 15 uur, museum De Beyerd, Breda. Toegang: 4 euro (gratis voor leden van de vereniging Vrienden van De Beyerd).
Tentoonstelling ‘Boymans in Breda’: 16 november t/m 18 januari, museum De Beyerd Breda.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?