Terug naar overzicht

Bredase Ellen van Lierop mag doorracen

Na een week in de gevarenzone te hebben doorgebracht, afwisselend met Vincent Luijendijk en Henk-Jan Koershuis, heeft Ellen van Lierop de stemceremonie voor de tweede keer weerstaan. De deeltijdstudente Social Work in Breda mag weer meestrijden in de volgende etappe van de Planetrace, Koershuis moet naar huis.
De Avonturiers hebben voor het eerst op tijd hun laatste checkpoint binnen een etappe gehaald. Dat levert ze vijfduizend extra op in de pot. Tijdens de derde etappe in Thailand hebben ze te voet en per songthaew (een soort pickup) Khoa Sok bereikt. Daar wachten ze nu op verdere instructies.
De reis in Thailand bracht de avonturiers ook bij Phuket Marine Biological Centre. Daar moesten ze een film maken over de acties die het marine-instituut onderneemt om de bedreiging van de zeeschildpad tegen te gaan. De zeeschildpad komt regelmatig terug in de race, omdat planetrace de actie van het Wereld Natuur Fonds ter bescherming van de zeeschildpad ondersteunt.
Hoe Ellen van Lierop haar avontuur ervaart kun je lezen in haar dagboek op www.planetrace.nl
(MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?