Terug naar overzicht

Ellen van Lierop nog in Planetrace

Ellen van Lierop (30), deeltijdstudente Social Work in Breda, heeft de eerste wegstemronde van de planetrace overleefd. Ze mag nu met de groep, zonder de weggestemde Citta Zaat, de tweede etappe in Chili vervolmaken. Hopelijk met meer succes dan de etappe in Brazilië, waar de avonturiers tien minuten te laat arriveerden bij het laatste checkpoint. Geen vijfduizend euro extra in de pot dus.
Ze moeten in Brazilië ook de nodige ontberingen doorstaan; met zware bepakking te voet over mul zand en een kolkende rivier. En in Chili werd het nog benarder vanwege de nog actieve vulkaan VIllarica. Gasmaskers waren noodzakelijk vanwege de giftige zwaveldampen rondom de berg.

In totaal krijgen de avonturiers vijf weken de tijd om de etappes af te leggen. Of dat lukt hangt ook af van de gidsen. Zij moeten op tijd cryptische omschrijvingen oplossen zodat de coördinaten kunnen worden doorgegeven. Pas dan kunnen de deelnemers verder trekken. Mensen kunnen nog steeds gidsen via www.planetrace.nl en daarmee zelfs vliegtickets winnen.
Voor vrijdagavond moeten de avonturiers hun laatste checkpoint in Chili bereiken. Als ze dit halen, wordt de prijzenpot gevuld met vijfduizend euro. De winnaar kan zo in totaal nog 25-duizend euro rijker worden.
Planetrace is vanavond om 22.00 uur te zien op Yorin. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?