Terug naar overzicht

Oud-kunststudent Staszowsky wint de Waddenkunstprijs

Eduardo Staszowsky, die vorig jaar afstudeerde als grafisch vormgever aan de Academie St. Joost, heeft de Waddenkunstprijs gekregen.
Met zijn boek ‘The Labyrinth of Nature’ won hij een prijs van 7000 euro. Het is voor het eerst dat deze prijs door de waddenvereniging wordt uitgegeven.
‘Een uniek tijdsdocument tegen globalisering’, zo noemt de jury het boek van Staszowsky. ‘Het is een verrassende mondiale zoektocht naar geluk dat verbonden wordt met zijn kritisch expertise van het begrip natuur en zijn liefde daarvoor’, zo is in het juryrapport te lezen. ‘Het is een schitterend vormgegeven geheel. De fascinerende afwisseling van fotografie en typografie geeft een beeld van onze consumptiemaatschappij.’
Op de tentoonstelling ‘Waddenkunstprijs voor jongtalent’ hangt, staat of draait het werk van de 23 mensen die hebben meegedongen naar de Waddenkunstprijs. De kunstwerken zijn te zien in gemeentemuseum het Hannemahuis en Galerie de Vis in Harlingen. Van de tentoonstelling die tot 4 januari duurt, is een catalogus. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?