Terug naar overzicht

P&A Den Bosch behoudt komend jaar eigen propedeuse

De opleiding Personeel & Arbeid (P&A) doet komend jaar niet mee aan de gezamenlijke propedeuse van de Academie voor Management van de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch. De drie andere opleidingen blijven wel participeren in de propedeuse, waarbij de eerste drie blokken dezelfde vakken en thema’s bevatten.

De bedoeling was dat P&A komend studiejaar zou toetreden tot de ‘parallelle’ propedeuse. Net als Bestuurskunde, Integrale Veiligheid en Management, Economie & Recht zou P&A de eerste drie blokken identiek aanbieden. Het laatste blok van het eerste studiejaar zouden de opleidingen specifiek kunnen invullen, net als nu het geval is bij de drie deelnemende opleidingen.
Vanwege de ontwikkelingen rondom de brede bachelors heeft de directie van de academie besloten de parallelle propedeuse niet uit te breiden met P&A. ‘We maken een pas op de plaats’, zegt academiedirecteur Dick te Boekhorst. Het is niet slim om nu energie te steken in de gezamenlijke propedeuse, terwijl de academie binnen afzienbare tijd start met een brede bacheloropleiding, vindt hij.
Eigenlijk zou de brede bachelor komend studiejaar van start moeten gaan, maar dat is ‘onhaalbaar’, stelt Te Boekhorst. Hij streeft ernaar om per september 2005 met een brede bachelor te beginnen. Hij ziet de brede bachelor als een parapluie waaronder de huidige opleidingen duidelijk zichtbaar blijven bestaan. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?