Terug naar overzicht

Academie kampt met tekort van een ton

De Academie voor Management van de Hogeschool ’s-Hertogenbosch overschrijdt eind van het kalenderjaar de begroting met een ton. Als reden wordt gegeven de kosten van het starten van nieuwe opleidingen, waar geen inkomsten tegenover staan.

De afgelopen jaren is de academie bezig geweest met het ontwikkelen van de nieuwe deeltijd en de opleidingen Hbo-Rechten en Integrale Veiligheid. ‘Als dat zich allemaal gelijktijdig afspeelt dan is dat moeilijk op te vangen’, zei interim-directeur Jos Brand tijdens de vergadering van de Academieraad gistermiddag.
De directie heeft voorgesteld om voor een half jaar de uren van de docenten die zijn gereserveerd voor deskundigheidsbevordering in te zetten voor onderwijsvernieuwing. Verder wil de directie bij de Raad van Bestuur aankloppen voor een vergoeding voor het ontwikkelen van de nieuwe opleidingen. Wim van Beers, voorzitter van de Academieraad, vroeg zich af of het inzetten van de uren voor bijscholing voor het ontwikkelen van onderwijs volgens de cao mogelijk is. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?