Terug naar overzicht

Amphia-personeel verijdelt kerstbuffet leidinggevenden

Het kerstbuffet voor leidinggevenden en genodigden van het Amphia Ziekenhuis Breda en Oosterhout gaat niet door. De Raad van Bestuur van het ziekenhuis heeft daartoe besloten na hevige protesten op de werkvloer.
Eerder deze week maakte dagblad BN/DeStem melding van de beroering die het voorgenomen buffet op 15 december in hotel Mastbos teweeg had gebracht. Kort tevoren was een miljoenenbezuiniging aangekondigd. De Amphia-ziekenhuizen, waarvan er één buurman is van de Hogeschool Brabant in Breda, hebben minder geld voor reiskostenvergoeding en overuren. Er wordt gekort op salaristoeslagen en het gebruik van linnengoed in de verpleging. Tot overmaat van ramp zijn ook de kerstpakketten geschrapt.
Dat het etentje voor de bovenlaag in het Mastbos ongemoeid bleef, schoot de werknemers in het verkeerde keelgat.
Volgens BN/DeStem meldden sommige leidinggevenden zich uit begrip voor de boosheid van hun mensen af voor het etentje. Voorzitter John de Wit van de cliëntenraad, in het dagelijks leven medezeggenschapssecretaris bij de Stichting Brabantse Hogescholen, toonde eveneens begrip voor de protesten, maar kondigde aan wel op de uitnodiging in te gaan. Inmiddels heeft ook hij zijn voornemen moeten bijstellen, nu de Raad van Bestuur de omstreden happening heeft afgelast. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?