Terug naar overzicht

Iedere medewerker heeft zijn brief onder de kerstboom

Het was op een haartje na, maar de werkgever heeft het gehaald. Vanaf deze week weet iedere medewerker in welk onderdeel van Avans zijn of haar functie vanaf 1 janauri is ondergebracht.
Door het grote aantal onduidelijke gevallen lukte het niet eind november alle medewerkers al zekerheid te verschaffen. Vooral een grote categorie ondersteunende medewerkers in academies en faculteiten was het kind van de rekening. Zij kregen in de laatste week van november een brief waarin werd meegedeeld dat de beslissing nog niet was genomen.
De afgelopen week is dat hersteld. Nagenoeg iedere medewerker heeft nu zwart op wit op welke plaats in de organisatie zijn werk vanaf 1 janauri in ondergebracht. Enkele medewerkers werken op een zodanig afwijkende of bijzondere positie, dat hun functie nog niet definitief is ondergebracht. Met al deze betrokkenen zijn maatwerk-afspraken gemaakt.
De organisatiestructuur verandert, maar het meubilair blijft nog even staan waar het staat, want in de feitelijke dienstuitoefening verandert er aanvankelijk niets. Dat gebeurt pas als het nieuwe management is aangesteld. In de tweede week van januari hakt de Raad van Bestuur daarover knopen door.
De nieuwe leidinggevenden stellen vervolgens voor hun dienst of academie een formatieplan op. In april volgt een tweede plaatsingsronde. Daarin krijgt iedere medewerker te horen op welke functie in dat formatieplan hij verder gaat. Vóór het volgende studiejaar moet de nieuwe organisatie operationeel zijn. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?