Terug naar overzicht

Planeetracer Ellen van Lierop in de finale

Ellen van Lierop maakt kans op de jackpot van de Planetrace die nog kan uitgroeien tot 20.000 euro. Omdat de Bredase deeltijdstudente Social Work een week lang de populairste was, mocht ze kiezen met wie ze in de finale kwam. Zij koos uiteindelijk voor de fysieke kracht van Peter-Paul Langeveld en dus moet Vincent Luijendijk het veld ruimen. Hij racete in vier weken over drie continenten.
Na een lange vlucht vanuit Nairobi kwamen Ellen en Peter-Paul gisteren aan in het Zwitserse Zürich en moesten daar gelijk al aan slag. Van een jetlag leek geen sprake, want de cryptisch omschreven checkpoints die kris kras door de binnenstad lagen verspreid, waren in zeer korte tijd gevonden. De deelnemers hebben door de race een zodanig goede conditie opgebouwd, dat de cameracrew de laatste weken moeite heeft op tijd bij de checkpoints te staan om de aankomst van de deelnemers te filmen.

De volgende bestemming is gisteravond bekend geworden. Ellen en Peter-Paul moeten naar het autovrije Saas Fee. Om daar te komen moeten ze de trein naar Brig nemen, een rit van ongeveer 200 kilometer. Van daaruit rijdt er een bus naar Saas Fee. Daar is het wachten tot de volgende checkpoint bekend wordt gemaakt. Weer zijn ze daarvoor afhankelijk van de hulp van de kijkers. Je kunt meedenken via www.planetrace.nl. (RN)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?