Terug naar overzicht

Tweede leven voor elf Avansmutsen bij De Schraansers

De Terheijdense carnanavalsverenging De Schraansers gaat de Avans-promotiehoedjes bij haar festiviteiten gebruiken. Maar dan uitsluitend bij regenachtig weer, om droog van het ene naar het andere café te komen, aldus Prins Rul dun Irste.

Eigenlijk zijn de hoedjes, die tijdens introductie werden uitgedeeld om de naamsverandering van de Stichting Brabantse Hogescholen onder de aandacht te brengen, nu al museumstukken. De naam Avans stond daar namelijk in een provisorisch letterbeeld op, geheel afwijkend van het logo dat inmiddels is onthuld.
Toch worden de felgekleurde hoofddeksels nog bij diverse gelegenheden gebruikt, zoals tijdens de open dag twee weken geleden op de Faculteit Techniek & Natuur in Breda. Niet tot ieders tevredenheid. Medewerkers van de Afdeling Technologie & Management (ATM) vonden het echte ‘mutsen’, uitgevoerd in ‘carnavalskleuren’.
Elektrotechniekdocent Jan Kuiper kon zich wel in die typering vinden en voegde de daad bij het woord. Hij haalde elf exemplaren op en maakte er een verjaardagscadeau van voor de vierenveertigjarige carnavalsvereniging in zijn woonplaats Terheijden. Rul dun Irste was er namens zijn jubilerende Schraansers reuzeblij mee. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?