Terug naar overzicht

Hoogenboom weg bij Integrale Veiligheid

Gerard Hoogenboom, docent-coördinator bij Integrale Veiligheid in Den Bosch, gaat de opleiding verlaten. Hij wordt per 1 februari chef risicobeheersing en training bij het chemieconcern DSM in Geleen.

Met het vertrek van coördinator Wendy Rossen Dorrestijn in september vorig jaar, namen Hoogenboom en Liz Chermin de leiding van de opleiding Integrale Veiligheid over. Chermin zal vanaf februari de coördinatietaak volledig op zich nemen.
Hoogenboom kwam een jaar geleden in dienst bij Integrale Veiligheid, die in september 2002 is gestart. Voordat hij in Den Bosch aan de slag ging, was hij chef risicobeheersing en training bij de gemeente Eindhoven. Hij komt nu dus terecht op eenzelfde functie? Hoogenboom: ‘Ja en nee. Tussen het bedrijfsleven en overheid zit een groot verschil. En ik zit op een andere stoel: ik ben de tegenspeler van degene die die functie bij de gemeente heeft.’
De opleiding heeft per 1 januari versterking gekregen van Henk Olree, een docent met dertig jaar ervaring bij de politie. In totaal bestaat het team uit zes personen. Of de vacature van Hoogenboom opgevuld gaat worden, is vanwege de bezuiniging bij de Academie voor Management onduidelijk. ‘Ik zou het jammer vinden als er niemand voor mij in de plaats zou komen. We bekijken nog of de vacature opgevuld gaat worden of hoe we de taken kunnen verdelen.’ (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?