Terug naar overzicht

IQ-test met aangeschoten studenten valt slecht

BNN zendt vanavond de Nationale IQ-test met deelname van aangeschoten studenten gewoon uit, ondanks protesten van gezondheidsorganisatie NIGZ en alcoholpreventieclub STAP.
De studenten doen overdag in nuchtere staat een IQ-test, leggen vervolgens een bodem met een stevige maaltijd en drinken een stuk of tien pils. Anderhalf uur later zullen ze het in de live-uitzending opnemen tegen onder meer schakers en vrouwen met grote boezems.

In de aanloop naar de uitzending heeft het NIGZ aan de bel getrokken bij BNN-directeur Maarten van Dijk omdat de actie ‘maatschappelijk onacceptabel’ en ‘ethisch onverantwoord’ zou zijn. Onder verwijzing naar artikel 252 uit het Wetboek van Strafrecht, betreffende de strafbaarheid van het schenken aan mensen die reeds in kennelijke staat verkeren, is BNN opgeroepen de actie af te blazen.

De omroep, die eerder opzien baarde met ‘Neuken doe je zo’ en ‘Egoland’, piekert daar niet over. Het gaat om ‘een experiment in de geest van de wetenschap’, aldus BNN. (PH/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?