Terug naar overzicht

ISO-voorzitter stapt op

Perke Rombouts stapt op als voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). In gezamenlijk overleg is het bestuur tot de conclusie gekomen dat er sprake was van een ‘onwerkbare situatie’. Daarop heeft Rombouts besloten zijn functie neer te leggen.
Volgende week moet de algemene vergadering het besluit nog bekrachtigen. Over de redenen waarom de situatie onwerkbaar was wil het resterende bestuur zich niet uitlaten. Daarbij beroept het zich op het privacy-belang van de betrokkene. Het enige dat het bestuur kwijt wil is dat het niets te maken heeft met de recente verhuizing.

Rombouts is zelf niet voor commentaar bereikbaar. Mogelijk zal hij na de algemene vergadering, waarvan de datum nog niet vaststaat, zelf een toelichting geven. Dan zal het bestuur in elk geval bekendmaken hoe de taken verdeeld worden. Tot die tijd vervult vice-voorzitter Liobe Kamminga de rol van voorzitter.
Han de Looper, voorzitter van de sollicitatiecommissie die de kandidaten voor het huidige bestuur in het voorjaar van 2003 had geselecteerd, reageert verrast op het nieuws. ‘Een maand geleden was ik nog bij het bestuur en was er van enig conflict niets te merken. Ik ben verbaasd dat onze selectie kennelijk niet heeft gewerkt. Jammer.’ De Looper noemde de nieuwe bestuursleden bij hun aantreden ‘groeidiamantjes die belachelijk effectief worden’.

Het is niet voor het eerst dat een bestuurslid van het ISO halverwege de rit opstapt, al dan niet uit eigen beweging. Maar het is niet eerder voorgekomen dat zoiets een voorzitter overkomt. (OvB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?