Terug naar overzicht

Medezeggenschapsraad wil strenger rookbeleid

De maatregelen die de Raad van Bestuur voorstelt om de overlast van rokers te beperken gaan niet ver genoeg, vindt de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). Die heeft een eigen voorstel ingediend.
In december had de GMR al laten weten bezwaren tegen het voorstel van de Raad van Bestuur te hebben. Met name de soepele opstelling tegenover medewerkers die in hun eigen kamer willen roken vond bij de meerderheid geen genade.

Naar aanleiding van de discussie over het roken op de eigen kamer liet Trudy Prins, directeur van de Stichting Volksgezondheid en Roken op deze site weten, dat de wet door de inspecterende diensten streng wordt uitgelegd. Dat betekent dat roken op de eigen werkkamer niet is toegestaan.

Inmiddels heeft de GMR de conclusie getrokken, dat het anders moet dan de Raad van Bestuur voor ogen heeft. Vorige week stemde de medezeggenschapsraad tegen het voornemen van het bestuur, en diende – met drie stemmen tegen – tevens een eigen voorstel in: daarin wordt ook het roken op de eigen kamer uitgesloten.
Tegenover de consequente handhaving van het rookverbod wil de medezeggenschapsraad per locatie een rokersruimte inrichten, die ‘comfortabel’ moet zijn en bij voorkeur niet in een van de gebouwen wordt gesitueerd. Is dat laatste niet vermijdbaar, dan moet de ruimte voorzien zijn van ‘krachtige mechanische ventilatie/afzuiging zodat rook de rokersruimte niet kan verlaten’. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?