Terug naar overzicht

26 maart demo op de Dam

Boze studenten kunnen hun agenda vast trekken: vrijdag 26 maart demonstreren op de Dam in Amsterdam! Om samen met het Platform Puinhoop te hoop te lopen tegen het HOOP, de bundeling van ‘vermaledijde’ plannen van Nijs.
Het platform bestaat uit sympathisanten van de landelijke studentenbond LSVb. Op een speciale actiesite (www.PlatformPuinhoop.nl) staat een lange oproep, die zo begint: ‘Je collegegeld wordt 5000 euro per jaar. Er komen strenge selectiemaatregelen aan de poort: je middelbare schooldiploma is niet meer genoeg. Je mag niet meer dan één studie doen. En de kwaliteit van onderwijs gaat ook nog achteruit. Want de instellingen moeten bezuinigen op studiebegeleiding en op onderwijs. Onwaarschijnlijk? Als we dit kabinet haar gang laten gaan, dan wordt deze boze droom werkelijkheid. Maar het is nog niet te laat!’

Het Platform wil met de demonstratie bereiken dat de Tweede Kamer tegen het HOOP (Hoger Onderwijs en Onderzoek Plan) stemt. In de aanloop naar 26 maart zullen kleinschalige prikacties in het hele land studenten ertoe moeten aanzetten zich bij de demonstratie aan te sluiten. (OvB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?