Terug naar overzicht

Bas Oprins wint Rabo-award

MER-student Bas Oprins heeft de Rabo-award gewonnen. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens de diploma-uitreiking van de HEAO in de Grote Kerk van Breda.

De Rabo-award wordt elk jaar uitgereikt aan een student die zich in de breedte heeft geprofileerd als een zeer goede student. Van de winnaar wordt verwacht dat hij een geweldige kandidaat voor het beroepsveld is. De verschillende opleidingen van de HEAO van Avans Hogeschool Breda dragen zelf iemand voor. De winnaar wordt in samenwerking met de Rabobank uitgekozen door de opleidingen.
Jan-Willem Bakker, interim Hoofd Opleiding van MER schoof Bas Oprins naar voren. ‘Bas is een goed voorbeeld van een student die tijdens zijn studie meer heeft gedaan dan alleen goede cijfers halen. Hij zette zich in voor de faculteitsraad van de HEAO en heeft zich ook op gemeentelijk niveau met de politiek bezig gehouden. Daarnaast had hij een perfect afstudeerproject bij de gemeente Tilburg, waar hij verder is gegaan dan van hem werd verwacht. Bas is iemand die verantwoordelijkheid neemt, zoekt en kenbaar maakt, via publicaties in bijvoorbeeld de regionale krant. Hij zette zichzelf in de schijnwerpers en maakte het waar. Dat is een geweldige prestatie voor iemand van zijn leeftijd.’
Oprins ontvangt 250 euro op een voor hem geopende internetspaarrekening van de Rabobank. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?