Terug naar overzicht

Ruud Hoogenboom interim-directeur bij Financieel Management

Oud-directeur Ruud Hoogenboom is per 1 februari aangesteld als interim-directeur bij de Academie voor Financieel Management (AFM) in Den Bosch. Zijn benoeming geldt tot augustus.

De Raad van Bestuur heeft tijdens de enkele weken geleden bekend gemaakte herplaatsing van de leidinggevenden geen geschikte kandidaat kunnen vinden voor de directeurspost bij de Academie voor Financieel Management in Den Bosch. Net als bij de Bredase Academie voor Financieel Management is hier een vacature.
Om de zittende AFM-directeur Marianne Wagemans, die sinds juli ziek thuis zit, te vervangen heeft de Raad van Bestuur de voormalige directeur Hoogenboom benaderd de functie tijdelijk te vervullen. Hij was tot februari vorig jaar directeur van de AFM, waarna hij met vervroegd pensioen ging. Hij bleef als adviseur bij de academie betrokken.
De academieraad heeft eind vorig jaar aangedrongen op een goede leiding van de academie. In tijden van grote veranderingen, zoals de invoering van bachelor-masterprogramma’s, moeten de belangen bij bijvoorbeeld bij de Raad van Bestuur goed behartigd worden, vindt de academie. Ine van Zon, directeur bij de Academie voor Marketing en Internationaal Management, en Hans Gruijters, coördinator bij Bedrijfseconomie, hebben de afgelopen tijd de honneurs waargenomen. Gruijters deed dat de laatste maanden in zijn eentje.
Hoogenboom zal in zijn tijd als interim-directeur er op letten dat er een goede opvolger benoemd wordt. Hij hoopt dat hij of zij in april beschikbaar is, zodat er een deugdelijke overdracht kan plaatsvinden. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?