Terug naar overzicht

Akkoord met bonden over tussenvoorstel kilometervergoeding

De Raad van Bestuur heeft gisteren overeenstemming met de vakbonden bereikt over het plan om de belastingvrije kilometervergoeding van 18 eurocent aan te vullen tot 23 à 25 eurocent.
Afhankelijk van het jaarlijks gereden aantal kilometers wil men medewerkers een mobiliteitstoeslag geven boven de belastingvrije reiskostenvergoeding van 18 eurocent. Netto komt de vergoeding dan uit op een bedrag van tussen de 23 en 25 eurocent per kilometer.

Een definitieve regeling is daarmee nog geen feit. Het akkoord met de bonden was nodig om het fonds voor ‘decentrale arbeidsvoorwaarden’ voor de aanvullende vergoeding aan te spreken. De reiskostenvergoeding zelf moet het bestuur met de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad afkaarten.
Jos Ossewaarde, portefeuillehouder personeelszaken in de Raad van Bestuur wijst erop dat Avans Hogeschool met deze tegemoetkoming verder gaat dan de meeste andere hogescholen. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?