Terug naar overzicht

Campagne SURF tegen virussen en wormen

Onder het motto ‘Laat je niet pakken’ gaat het hoger onderwijs de strijd aan tegen virussen en wormen die het digitale tijdperk soms zo onaangenaam maken.

Surfnet heeft een campagne bedacht met posters, kaarten en de website www.laatjenietpakken.nl. De internetprovider van het hoger onderwijs wil studenten en medewerkers laten weten hoe noodzakelijk een nette omgang met je pc eigenlijk is.
Daarbij hanteert ‘Laat je niet pakken!’ drie gulden regels: in de eerste plaats wordt iedereen aangemoedigd goed beveiligingssoftware te installeren en die regelmatig te actualiseren. Ten tweede hamert SURF op de privacy van de pc-gebruiker: hou je wachtwoorden voor jezelf. Tenslotte wordt iedereen aangemoedigd regelmatig back-ups van bestanden te maken.

SURF wil met de campagne duidelijk maken hoe belangrijk computerbeveiliging is. Omdat steeds meer mensen hun pc permanent aan hebben staan, kan een besmette computer enorme schade aanrichten. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?