Terug naar overzicht

Europese pluim voor digitale service IB Groep

Een aardige opsteker voor de IB Groep: de Europese Unie heeft de Nederlandse studiebeurzenverstrekker uitverkozen als prijzenswaardig voorbeeld van goede elektronische dienstverlening.
Dat staat te lezen in het onlangs verschenen rapport over elektronische publieksdiensten van Europese overheden. De studiebeurzenverstrekker hoort bij de dertig ‘good practices’ die de EU uit 115 verschillende diensten selecteerde.

Europa roemt de IB Groep omdat de ‘klanten’ van de organisatie het beheer van hun eigen gegevens zoveel mogelijk in eigen hand hebben. Door de adequate internetdiensten wordt bovendien het aantal bezoekjes en telefoontjes van gebruikers verminderd, en dat levert weer een forse kostenbesparing op. Daarnaast zouden de digitale diensten van de IB Groep het imago van de beurzenverstrekker hebben verbeterd.

Onlangs al meldde de IB Groep dat het haar goed gaat sinds de organisatie meer op eigen benen staat. Een rapport van het gerenommeerde kantoor Cap Gemini Ernst & Young moest aantonen dat de dienstverlening steeds beter functioneert.
Toch is het niet allemaal hosanna in Groningen. Zo werden recentelijk ten onrechte uitwonenden controles uitgevoerd en werd er geblunderd bij de geneeskundeloting. Staatssecretaris Nijs gaf de IB Groep hiervoor op aandringen van de Studentenkamer een reprimande. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?