Terug naar overzicht

Groeiende belangstelling voor cd-rom in talenonderwijs

Docenten van International Business and Languages (IBL) uit Den Bosch hebben dit jaar samen met acht middelbare scholen een record aantal cd-roms ontwikkeld voor onderwijs in Engels, Duits en Frans.

Met de cd-roms kunnen leerlingen zelfstandig een taal onder de knie krijgen. Na het bekijken van een tv-reportage, voeren ze opdrachten uit om hun luister- en spreekvaardigheid te verbeteren.
Dit jaar deden acht middelbare scholen mee aan het ontwikkelen van de cd-roms, tegen drie het jaar ervoor. Zij maakten samen met docente Ingrid van Kempen van IBL en onderwijskundige Maya van den Heuvel meerdere cd-roms voor verschillende talen.
Het samenwerkingsproject ontstond nadat Ingrid van Kempen en Maya van den Heuvel in 2001 een Europese onderscheiding ontvingen voor hun cd-rom Guerre de l’eau. ‘We vonden het zonde om met de opgedane know-how niet meer te doen’, vertelt Ingrid van Kempen.
Twintig middelbare scholen ontvangen de cd-roms. ‘Veel docenten op middelbare scholen vinden het nog steeds lastig om de computer in te zetten als leermiddel in het talenonderwijs. Dat verklaart het grote belangstelling voor onze cd-roms’, vertelt Ingrid van Kempen. (DP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?