Terug naar overzicht

High tea en workshops voor onderwijsstudenten

Met een high tea en interessante workshops probeert de Algemene Onderwijsbond (AOb) onderwijsstudenten en leerkrachten die recent afgestudeerd zijn, te lokken naar AOb!live voor starters.

Op dit landelijke evenement kunnen collega’s elkaar ontmoeten, wordt informatie gegeven en kunnen ervaringen uitgewisseld worden. Het wordt de komende maanden op verschillende locaties in Nederland gehouden, onder meer in Rotterdam en Den Bosch.
AOb!live begint om 13.30 uur met een high tea. Wil je weten of je geschikt bent om les te geven? Dan kun je meedoen aan de quiz ‘Welk type leraar ben jij’? Daarnaast geeft Dansen in School een introductie. Om kwart voor drie beginnen de workshops. Deelnemers kunnen kiezen uit sessies die gaan over: orde houden, de salarisstrook, hoe zij-instromers een school binnenkomen, omgaan met oudere collega’s, de begeleiding op school en geweld en agressie op school. Tijdens het evenement kan ook persoonlijk advies worden gevraagd aan een van de specialisten van de AOb, bijvoorbeeld over juridische zaken of solliciteren.
In Rotterdam vindt AOB!live plaatst op 7 april, in Den Bosch op 14 april. Inschrijven kan via www.aob.nl. De middag is bedoeld voor onderwijsstudenten en starters op de markt die maximaal drie jaar geleden zijn afgestudeerd. Leden en niet-leden zijn welkom, deelname is gratis. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?