Terug naar overzicht

PvdA komt met eigen ‘innovatieplatform’

Innovatie? Heel goed. Maar waarom zou je vijftien bobo’s uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs om raad vragen, als het hele Nederlandse volk digitaal tot je beschikking staat? De PvdA-kamerleden Martijn van Dam en Kris Douma hebben op internet een ‘schaduwinnovatieplatform’ opgericht.
Het is de tegenhanger van het innovatieplatform waar premier Balkenende leiding aan geeft. Iedereen kan lid worden en iedereen kan zijn mening opschrijven. Op het moment discussiëren de leden over onderwerpen als ‘Subsidies of fiscale maatregelen?’ en ‘Moet de overheid zelf breedband gaan aanleggen?’
De oprichters hopen dat ‘experts, mensen uit de praktijk en anderszins geïnteresseerden’ samen tot bruikbare ideeën zullen komen. Het forum maakte een vliegende start. Er vielen gisterenmiddag al vijftien meningen te lezen. (BB/HOP)

Schadwuwinnovatieplatform PvdA

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?