Terug naar overzicht

Directeur-generaal Vrolijk weg bij OCW

OCW-topambtenaar Jan Vrolijk is per 1 juni directeur-generaal hoger onderwijs en onderzoek af. Hij gaat met vervroegd pensioen.

Vrolijk kwam in 2000 in dienst bij het ministerie van Onderwijs. Onder Loek Hermans werkte hij aan de invoering van het bama-stelsel. In het najaar van 2001 werd de ambtelijke top op hoger onderwijs ernstig in verlegenheid gebracht toen de ‘hbo-fraude’ via de media naar buiten kwam. Bij OCW circuleerde al maanden een brief die de top van het ministerie waarschuwde voor fraude met inschrijvingen.
Voorts zou er in 2000 en 2001 op het ministerie gefraudeerd zijn met een deal met Adam Curry’s bedrijf Jamby. Drie medewerkers van Vrolijk moeten hiervoor eind volgende maand voor de rechter verschijnen. De directeur-generaal zelf zou hier overigens niets mee te maken hebben. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?