Terug naar overzicht

Donorhart voert Piet Paalvast per fiets naar Basel

De zeventigjarige Piet Paalvast vertrekt op 10 mei uit Geldrop voor een donorfietstocht van 1200 kilometer naar Basel. De voormalige docent aan de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Den Bosch heeft zelf in 1988 een harttransplantatie ondergaan.
Zijn donorhart, afkomstig van een achttienjarige Rotterdammer, heeft hem in staat gesteld om elke dag sportief bezig te zijn. Hij is de jongen zo dankbaar dat hij hem met de fietstocht wil eren. ‘Ik denk nog elke dag aan hem. Elke ochtend als ik opsta, bedank ik hem in stilte’, zei Paalvast in een interview met Skoop/Impuls anderhalf jaar geleden.

Hij maakt de fietstocht ook om het werk van de Hartstichting onder de aandacht te brengen.
Vanuit Geldrop fietst hij naar Eindhoven, waar hij voor het eerst met hartproblemen in het ziekenhuis is opgenomen. Vanaf Rotterdam neemt hij de Rhein-Radweg naar Basel. Op dit traject wordt de Nederlandse Hartstichting in Den Haag aangedaan, en de Nederlandse Transplantatie Stichting in Leiden. Vanuit Leiden gaat het naar Utrecht, waar hij is getransplanteerd. Vervolgens fietst hij via het kantoor van Novartis Nederland in Arnhem naar Basel (Zwitserland), waar het hoofdkantoor van farmaceut Novartis is gevestigd. Hij wil daar op 1 juni aankomen.
Paalvast wil met zijn tocht geld inzamelen voor de Hartstichting. Bedrijven en particulieren worden benaderd door de Vrienden van de Hartstichting om de gehele fietstocht te sponsoren of om fietskilometers te kopen. (FG)

Website ‘Hart van Piet’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?