Terug naar overzicht

Twaalf ontslagen bij Avans+, drie detacheringen gestopt

De inkrimping bij de commerciële bv Avans+ betekent dat het dienstverband met twaalf medewerkers wordt beëindigd. Van drie anderen wordt de detachering vanuit de hogeschool opgezegd; voor hen wordt naar ‘een passende oplossing’ gezocht.
De in 2003 aangetreden directeur Kees Hermes heeft dat vanmiddag bekend gemaakt. Gisteren is het personeel ingelicht.
Als oorzaak noemt Hermes de teruglopende omzetten. De laatste jaren is de omzet van de bv verminderd van 14,5 miljoen euro naar 11 miljoen euro (schatting 2004). De kosten daarentegen zijn niet navenant gedaald. Daarom moet er worden gereorganiseerd, aldus de directeur.
Over de toekomst is hij ondanks alles positief gestemd: ‘Bij een ieder is er het vertrouwen dat de bv gezond en sterker uit deze moeilijke periode zal komen.’ (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?