Terug naar overzicht

Vangnet kan frauduleuze hogescholen helpen

Er is nog hoop voor frauduleuze hogescholen die door terugvorderingen financieel in de problemen komen. De Stichting Vangnet HBO kan financieel bijspringen als er sprake is van tijdelijke liquiditeitsproblemen, zegt voorzitter Frans Slangen.
De stichting beschikt over een vermogen van vijftien miljoen euro. Niet genoeg dus om alle klappen op te vangen, maar dat is ook niet de bedoeling. Vangnet speelt vooral een rol in de begeleiding van hogescholen bij het opstellen van financiële plannen.
Overigens verwacht Slangen dat Nijs de soep niet zo heet zal laten eten als Schutte hem opdient. ‘Ik kan me niet voorstellen dat Nijs het advies van Schutte overneemt.’ En in het geval van terugvordering neemt hij aan dat ze ‘een nette regeling’ zal treffen. (OvB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?