Terug naar overzicht

Karin Trenkel te gast op kunstacademie Den Bosch

Kunstenares Karin Trenkel praat donderdag 27 mei op de Bossche kunstacademie over haar werk.

In een zogeheten flitsdiscussie kunnen studenten en docenten met haar van gedachten wisselen over de zoektocht die je als kunstenaar kunt aangaan.
Karin Trenkel maakt series van objecten die zij samen met verschillend materiaal tot een ruimte innemend totaalbeeld verwerkt. Zo ontstaan als het ware driedimensionale schilderijen met de presentatieruimte als monumentaal schildersdoek.
Haar werk is doordrenkt van de fascinatie voor de vermenselijkte ruimte. De geconstrueerde omgeving, die ontstaat doordat de mens daar vorm aan geeft en deze voorziet van een bepaalde structuur, een structuur die zichtbaar is in de stedelijke ruimte, het gecultiveerde (Nederlandse landschap), maar ook in de tuinbouw en interieurs.
Karin Trenkel is in het bijzonder aangetrokken door de absurd komische kanten die het gevolg zijn van het over-structureren van de levensruimte. Zonder ironisch te worden verbeeldt zij deze absurditeiten van onze cultuur in haar werk.
De flitsdiscussie begint om 15.00 uur en vindt plaats in K12 waar ook werk van de kunstenares is te zien. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?