Terug naar overzicht

Verpleegkunde viert feest met symposium

De opleiding Verpleegkunde (Hbo-V), bestaat twintig jaar. Dit wordt op 9 juni gevierd met het symposium ‘Oud genoeg om Nieuw te zijn’ en een feestavond.

Een van de onderwerpen op het symposium is ‘evidence based handelen’. Verpleegkundigen werken steeds vaker volgens deze methode. Ook andere ontwikkelingen in de zorg van de laatste twintig jaar komen via verschillende sprekers en workshops aan bod.

Karin Cox, lector Fontys Hogescholen, geeft een lezing over evidence based handelen. Zij bespreekt hoe verpleegkundigen via deze methode hun interventies kunnen verbeteren. Evidence based handelen toont met gecontroleerde onderzoekgegevens aan welke handelingen het meest effectief zijn. Madeleen Uitdenhaag, docent Verpleegkunde, vertelt op het symposium hoe evidence based handelen in de opleiding Verpleegkunde is geïntegreerd.
Er is ook aandacht voor de positie van de hbo-verpleegkundige. De hbo-verpleegkundige is niet alleen een zorgverlener maar steeds meer de kartrekker van een team zorgverleners.

Het symposium wordt opgeluisterd met verschillende theateracts en muziekoptredens. ’s Avonds gaat het informelere gedeelte van de jubileumviering van start. Vanaf 20.00 uur zijn genodigden welkom op een grootse barbecue. Een ‘dressed in white feest’ wordt de afsluiting van het jubileumfeest.
Meer informatie: Michel van Driel (docent en medeorganisator van het feest), telefoonnummer: 06-20321403. (KF)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?