Terug naar overzicht

Einde aan bizar gevecht over ‘nationale’ carrièredag

De Nationale Carrièredag moet zijn naam veranderen. Anders zou er verwarring kunnen ontstaan met de Nationale Carrièrebeurs. Zo komt er een eind aan een bizar, jarenlang slepend juridisch gevecht.

De twee uitgevers, Memory Productions (‘beurs’) en Nobiles Media (‘dag’), zitten slechts één Amsterdamse gracht van elkaar vandaan, maar konden er met een goed gesprek niet uitkomen. Nadat de twee partijen elkaar twee jaar lang met juridische documenten hadden ‘bestookt’ (aldus Geert Nab, directeur van Memory Productions), kwam de zaak eindelijk voor de rechter. Die vond het ‘geneuzel’ (aldus Sierk Baalbergen, uitgever van Nobiles Media) niet de moeite van een uitspraak waard en stelde voor dat de twee partijen een bemiddelaar zouden inschakelen.
Dat was een goed idee, vonden de twee partijen. Zes van de zeven vorderingen trok Memory Productions alvast in voordat de zaak aan de bemiddelaar werd voorgelegd. Alleen de naamskwestie bleef over. De ‘Nationale’ Carrièredag voor Academici en de ‘Nationale’ HBO Carrièredag heten voortaan de ‘Carrièredag voor Academici’ en de ‘HBO Carrièredag’. Nobiles Media mag het woord ‘nationaal’ niet meer gebruiken.

‘Bedrijven dachten soms dat ze op onze beurs een plek hadden gereserveerd en dan bleken ze per ongeluk formulieren naar de ander te hebben gestuurd’, beweert Nab, ‘Er was dus sprake van verwarring in het veld.’
‘Memory Productions gebruikte zijn juridische procedure tegen ons als marketing tool’, zegt Baalbergen. ‘Ze deden net alsof wij hen zomaar nadeden. Heel flauw allemaal.’

De beurzen trekken allebei ongeveer elfduizend bezoekers. De procedure heeft beide partijen duizenden euro’s aan advocatenrekeningen gekost. (BB/HOP

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?