Terug naar overzicht

IB-Groep schrapt 225 banen

De IB-Groep schrapt de komende twee jaar 225 banen als gevolg van bezuinigingen door het rijk. Voor het niveau van de dienstverlening zou de maatregel geen gevolgen hebben.
De organisatie heeft op dit moment ruimte voor 1550 fulltimers, in 2006 is er nog plek voor 1325 man. Daarmee zou de bezuiniging van het kabinet Balkenende (7,6 miljoen euro tot 2007, daarna jaarlijks 7,6 miljoen euro minder) zijn opgevangen. De IB-groep hoeft vooralsnog geen mensen te ontslaan. Mensen vloeien af via natuurlijk verloop en daarnaast worden er minder externe medewerkers en uitzendkrachten ingehuurd.
Volgens een woordvoerder moet het mogelijk zijn de komende jaren met minder personeel minimaal hetzelfde te doen. Om dat te bewerkstelligen heeft de IB-Groep geld vrijgemaakt waarmee de dienstverlening verder geprofessionaliseerd wordt. Een efficiëntere werkwijze moet daarvan het gevolg zijn.

De afgelopen jaren maakte de IB-Groep al een vernieuwingsslag en verschoof de dienstverlening meer richting het internet. Vorig jaar had de organisatie voor het eerst meer digitale dan telefonische contacten. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?