Terug naar overzicht

LSVb drinkt biertje op vertrek Nijs

De studentenbonden vinden dat Nijs een goede beslissing heeft genomen. ‘We hebben hier geen vlag om uit te steken, maar we drinken er vanavond zeker een biertje op’, zegt LSVb-voorzitter Floris van Eijk. Ook Annelien Stapel, vice-voorzitter van de ISO, is niet droevig dat Nijs weg is.

‘We zaten met plaatsvervangende schaamte naar het debat te kijken’, zegt Van Eijk. Hij voegt eraan toe: ‘Het ligt natuurlijk niet alleen aan Nijs. Er is een heleboel mis op het departement. Als Van der Hoeven spelletjes speelt, topambtenaren zich verrijken en werkkamers verbouwd worden, dan zijn ze in die tijd niet bezig met onderwijs. We hopen dat er nu een krachtige opvolger komt die het vertrouwen van de ambtenaren geniet en die rust in de tent brengt.’

Ook Stapel ziet ‘nieuwe mogelijkheden’. ‘Het zou kunnen dat haar opvolger beter naar onze argumenten wil luisteren dan Nijs’, zegt ze. De ISO zal overigens geen feestje vieren naar aanleiding van Nijs’ vertrek. (BB/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?