Terug naar overzicht

Paul Michielsen wint St. Joostpenning

In zijn eindexamenwerk confronteerde hij twee grote passies; architectuur en geluid. Paul Michielsen, student Ruimtelijk Ontwerp aan de Academie St. Joost in Breda won daarmee afgelopen vrijdag de prestigieuze St. Joostpenning.

Michielsen ontwierp drie inhoudelijk verschillende installaties die zijn opvattingen en vormideeën over ruimte en geluid etaleren.
De jury stelde vast dat de winnaar binnen het vakgebied ruimtelijk ontwerp een bijzonder onderwerp heeft gekozen. ‘Hij gaat daar ook op een verrassende eigen manier mee om. Als een ware onderzoeker is hij welhaast obsessief betrokken bij alle aspecten van zijn eindexamenproject. In vorm en presentatie slaagt hij erin zijn methodische en conceptuele benadering te vertalen tot een herkenbare en krachtige ruimtelijke ervaring’, aldus het juryrapport.

De eindexamenexpositie ‘Bang & Whispers’ die vrijdagmiddag officieel is geopend op de locaties Breda en Den Bosch, is nog tot en met woensdag te bezichtigen. (CB)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?