Terug naar overzicht

Samenwerking Sociale Studies en Vertizontaal

De cluster Sociale Studies gaat nauwer samenwerken met Vertizontaal, een organisatie voor sociaal-cultureel werk en samenlevingsopbouw in Breda.

Daarvoor ondertekenen de twee instellingen donderdag 3 juni om 15.30 uur een convenant in hotel/restaurant Golden Tulip Keyser in Breda. Het is de bedoeling dat Sociale Studies en Vertizontaal vaker deskundigheid en voorzieningen uit gaan wisselen. Ze kunnen door de nauwere samenwerking ook praktijk en theorie beter op elkaar afstemmen en de stages beter organiseren.

Na de ondertekening is er een conferentie met als thema ‘Ruimte voor professionals’. Hogeschooldocent Jeroen Gradener geeft een lezing over dit onderwerp. Beleidsmakers en uitvoerders van gemeente, welzijnsorganisaties en opleidingen kunnen vervolgens in debat. Lezing en debat draaien om de vraag of de huidige professional genoeg ruimte krijgt om vanuit zijn eigen beroepsvisie te werken, nu steeds vaker de overheid de prioriteiten in aanpak bepaalt. (PM)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?