Terug naar overzicht

Vanmorgen meldde Nijs op weblog nog verder te gaan

De beslissing van staatssecretaris Nijs om op te stappen heeft ze pas in de loop van vandaag genomen op aandringen van de VVD-partijtop. Vanmorgen meldde ze nog op haar persoonlijke weblog verder te willen. Omstreeks halfvier vanmiddag was dat bericht van de weblog gewist.
VVD-fractievoorzitter Van Aartsen maakte rond hetzelfde tijdstip bekend, dat Nijs haar beslissing vandaag heeft genomen op aandringen van de partijtop van de VVD.
Gisteren sprak diezelfde partijtop zich nog uit voor haar aanblijven. Volgens PvdA-kamerlid Jacques Tichelaar was de steun van de kant van haar eigen partij echter gisterenavond al aan het afbrokkelen. De fractie zou toen al hebben overwogen de motie van treurnis van de oppositie te steunen.

Nijs ging vanmorgen kennelijk nog uit van de steun van haar eigen partij, toen ze onder de datum 9 juni op haar weblog schreef:
‘Het spoeddebat gisteren was lastig. Toegegeven, het interview in de Nieuwe Revu was onverstandig, was onhandig. Niet voor niets heb ik daarvoor mijn excuses voor aangeboden. Feit blijft dat het mijn bedoeling was om eens en voor altijd een punt te zetten achter de discussie over de relatie tussen de Minister en mij. Juist door duidelijk te maken dat we een goede zakelijke relatie hebben. De komende tijd zal ik er weer hard tegenaan gaan en zal ik door goed onderwijsbeleid te maken laten zien dat het interview een incident was.’
Ook heeft ze vanochtend samen met de minister de medewerkers van het departement nog toegesproken waarbij het besluit verder te gaan werd toegelicht. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?