Terug naar overzicht

Eerstejaars Verpleegkunde sturen zorgwensen omhoog

Ruim honderd ballonnen met persoonlijke wensen van eerstejaars Verpleegkunde over de ‘zorg’ gingen vanmiddag in Breda de lucht in.
De opleiding had de eerstejaars in het kader van de introductie daartoe uitgenodigd. ‘Een experiment’, legde docent Okko Brunklaus zijn jeugdige gehoor uit. Hij had zich vanmorgen op de hoogte gesteld van de windverwachting en voorspelde op grond daarvan dat de wensen weleens ver in België zouden kunnen neerdalen.
Hij vroeg de eerstejaars zich een patiënt voor te stellen aan wie ze de wens zouden richten. ‘Misschien raapt die portier van dat ziekenhuis ginds je kaartje op en brengt het aan die zieke, die dan een brief terugschrijft.’
De opleiding rapporteert straks alle reacties aan de studenten. (FG)

(Klik op de foto voor vergroting)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?