Terug naar overzicht

Forum over het kunstenaarschap

‘Dit-hier-ik-daar’ is de titel van een forummiddag op woensdag 1 september aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch. Hiermee wordt het nieuw onderwijsprogramma van de opleiding Beeldende Kunst ingeluid.

Vier kunstenaars spreken over en tonen films over het kunstenaarschap en gaan onder leiding van Arjan Reynders (Het Parool, HP/de Tijd), oud-student van de Bossche opleiding, met elkaar en het publiek in discussie. Deelnemers zijn de Belgische kunstenaar Koen Broucke, tekenaar Robbie Cornelissen, oud-student Pieter Dobbelsteen en performancekunstenaar Judith Witteman.
De forumdiscussie wordt georganiseerd door de opleiding Beeldende Kunst (Breda en Den Bosch) en Studium Generale van de kunstacademie en begint om 14.00 uur. In het nieuwe onderwijsprogramma, dat dit jaar van start gaat, is er meer aandacht voor de positie van de kunstenaar in de maatschappij. Het onderwijs van de kunststudenten in Breda en ’s-Hertogenbosch vindt plaats in ateliers. (GR)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?