Terug naar overzicht

Matthijs Brouwer blij met Olympisch hockeyzilver

‘Natuurlijk wil je in de finale goud winnen, maar het is nu niet zo dat ik goud verloren heb. Ik heb vooral zilver gewonnen. Zeker op je eerste Olympische Spelen is dat een mooie medaille om mee thuis te komen’, vertelt Matthijs Brouwer, laatstejaarsstudent Management, Economie & Recht aan Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch.

Na zes wedstrijden ongeslagen te zijn, verloor het Nederlands hockeyelftal in de finale van Australië met 1-2. Matthijs vindt dat Australië terecht heeft gewonnen. Al kwam de uiteindelijke zege wel ongelukkig tot stand. ‘We kregen een knullige, onterechte strafcorner tegen aan het einde van eerste verlenging. Dat is jammer. Als dat niet was gebeurd, waren we wellicht de tweede verlenging er toch nog door heen gekomen’, stelt hij. ‘Dan was het op strafballen aangekomen, en hadden we misschien alsnog met het goud aan de haal gegaan.’ Voor Matthijs was het echter duidelijk dat de Aussies beter waren. ‘En dan moet je ook tegen je verlies kunnen.’

De openings-en afsluitingsceremonie heeft Matthijs als iets enerverends, unieks en moois ervaren. ‘Als je een stadion met 80.000 man binnenloopt, giert de adrenaline door je lijf.’ Zeker het optreden van DJ Tiësto maakte indruk. ‘Het protocol was dat je in rijen van zes moest lopen. Maar de Nederlanders gingen allemaal naar Tiësto om foto’s te maken. Dat was echt gaaf.’ Bij de afsluiting vond Matthijs het jammer dat er alleen Griekse artiesten optraden. ‘Daar heb je toch iets minder mee.’

De 24-jarige student beseft nog niet wat er allemaal gebeurd is. ‘Het gaat zo snel, je speelt zeven wedstrijden in twee weken, je eet, slaapt en hockeyt. Ik denk dat het de komende weken pas allemaal tot me doordringt wanneer ik weer mijn normale leven oppak.’ Deze week lijkt dat voor Matthijs er nog niet van te komen. Vandaag wordt hij bij zijn hockeyclub HC Den Bosch om 17.00 uur gehuldigd. Morgen gaat hij met alle Nederlandse medaillewinnaars op bezoek bij Koningin Beatrix. ‘Dat lijkt me wel gaaf om mee te maken.’ (KvdL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?