Terug naar overzicht

Matthijs Brouwer met hockeyteam in finale

Het heren-hockeyteam met daarin Avans-student Matthijs Brouwer heeft woensdag in Athene de halve finale gewonnen. Vrijdag 19.30 uur wordt om goud gestreden tegen Australië, dat Spanje met 6-3 versloeg.

De wedstrijd begon ongelukkig met een goal van het Duitse team in de eerste minuten. Gelukkig wist Teake Taekema kort daarna een strafbal te benutten: 1-1. Tot de rust hadden de Nederlanders flink wat moeite met de tegenstander, maar het bleef 1-1.
De tweede helft werd aanvankelijk door de Nederlanders gecontroleerd. Dat leverde goals op van Eikelboom en De Nooijer: 3-1.
In de slotfase voerden de Duitsers de druk op. Na een fout in de Nederlandse verdediging werd het twaalf minuten voor het einde 3-2, tevens de eindstand. (FG)