Terug naar overzicht

48 miljoen ‘fraudegeld’ misschien toch naar onderwijs

Het hoger onderwijs maakt kans op nog een meevaller. Misschien blijft het geld dat sjoemelende instellingen moeten terugbetalen voor hun aandeel in de ‘hbo-fraude’ toch binnen het budget van hoger onderwijs.
Dit voorjaar bepaalde het kabinet dat deze 48 miljoen naar de staatskas moesten terugvloeien, maar D66 twijfelt, zo bleek gisteren tijdens de algemene beschouwingen. De kleinste regeringsfractie wil deze kwestie echter pas afhandelen tijdens het specifieke debat over de onderwijsbegroting in november.

Wellicht kruisen dan ook ‘partners’ VVD en CDA weer de degens op het punt van selectie aan de poort en topcollegegelden. Jozias van Aartsen (VVD) maakte gisteren duidelijk nog altijd achter deze twee beleidspunten te staan, op voorwaarde dat het extra geld dat daarbij mogelijk vrijkomt in het hoger onderwijs blijft. De VVD’er zocht en kreeg daarbij de openlijke steun van de PvdA. (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?