Terug naar overzicht

Asielzoekers met pardon krijgen toch studiefinanciering

Uitgeprocedeerde asielzoekers die via de pardonregeling in Nederland mogen blijven, komen toch in aanmerking voor een studiebeurs. Ze kunnen daartoe een beroep doen op de hardheidsclausule in de wet op de studiefinanciering. Zoals we eerder deze week meldden leek het even erop, dat deze groep niet voor studiefinanciering in aanmerking komt.

De Informatiebeheer Groep in Groningen wist tot nog toe niet precies wat ze met deze specifieke groep beursaanvragers aanmoest. ‘Er zijn verschillende verblijfsdocumenten, en deze groep heeft een status die voor de aanvraag van studiefinanciering niet voldoet’, liet een woordvoerder van de Groningse beurzenverstrekker weten. ‘Wij moeten ons aan de regels houden, dus we kunnen die groep op dit moment geen studiefinanciering geven. We hebben het probleem kenbaar gemaakt aan het ministerie van OCW en die moet er een mouw aan passen.’

Dat zal op korte termijn gebeuren. ‘Natuurlijk moet deze groep studiefinanciering kunnen krijgen’, reageert een woordvoerder van OCW. ‘We gaan dit snel regelen via de bestaande hardheidsclausule in de wet.’ (TdO/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?